Nieuwe borden De Lijn bijna geïnstalleerd

Nieuwe borden De Lijn bijna geïnstalleerd

Nieuwe borden De Lijn bijna geïnstalleerd

Print
Antwerpen - Op steeds meer tram- en bushaltes in Antwerpen verschijnen zwarte elektronische borden. Na een testfase moeten die de reizigers nauwkeurig informeren.

Een aannemer is bezig om alle 74 borden die voorlopig in Antwerpen komen te staan te plaatsen. "Bijna alle borden zijn nu geïnstalleerd", vertelt Koen Peeters van De Lijn. "Dat betekent niet dat ze meteen zullen werken. We gaan ze eerst uitgebreid testen. Daarna worden ze pas in gebruik genomen."

De supersonische borden worden ook wel RTI's genoemd, omdat ze Real Time Information geven. Een stand van zaken op dat moment dus. Nu staan op veel haltes nog borden met van die rode lampjes. Diegeven een seintje door naar het bord als een tram een bepaalde plaats voorbij is. "Het nieuwe systeem werkt voor trams én voor bussen. Via een GPS-systeem wordt constant informatie doorgestuurd. Als er ergens onderweg een ongeluk gebeurt en de bus of tram niet verder kan, wordt dat ook op het bord gemeld." In Antwerpen komen voorlopig in totaal 74 borden, 22 in Antwerpen zelf en 52 in de districten.MF
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio