CMB ziet winst dalen

CMB ziet winst dalen

CMB ziet winst dalen

Print
De beursgenoteerde maritieme groep CMB heeft in het eerste kwartaal van 2010 een nettowinst geboekt van 24,2 miljoen euro. Dat is een daling tegenover de 26,9 miljoen euro uit dezelfde periode van 2009.

De zeetransporteur van droge bulk Bocimar droeg 12,6 miljoen euro bij tot het resutaat van de groep. Vorig jaar was dat nog 18,2 miljoen euro.

Voorts puurde CMB zowat 11,2 miljoen euro winst uit wisselkoersverschillen op beleggingen in Amerikaanse dollar. Die resultaten zijn echter louter boekhoudkundig omdat de gelden nog steeds in dollar uitstaan.

Bevrachtingstarieven

Intussen ziet CMB de bevrachtingstarieven voor schepen stijgen. In het eerste kwartaal kwamen ze voor de grootste capesize-schepen uit op 34.074 dollar per dag tegenover 21.401 dollar in dezelfde periode van 2009. Voor de panamax-schepen is er zelfs een stijgin gvan 7.973 dollar naar 24.017 dollar.

Voor het tweede kwartaal heeft CMB alvast een meerwaarde van zowat 7 miljoen dollar in het verschiet. Eerder deze maand verkocht Bocimar immers zijn aandeel in het gemeenschappelijke schip China Venture aan partner Wah Kwong.

JVG

.

Nu in het nieuws