Demotte roept op tot rede en kalmte

Waals minister-president Rudy Demotte (PS) roept op tot rede en kalmte. "Emotionele schokken moeten we achter ons laten en we moeten terugkomen tot de rede", verklaarde hij donderdagmiddag.

wverhaert

De Waalse leider schat de huidige situatie "dramatisch" in, aangezien ze het land op financieel vlak kan destabiliseren. Nu alle schijnwerpers op België gericht zijn, zal ons land volgens Demotte krediet verliezen bij de internationale partners in het licht van het nakend Belgisch EU-voorzitterschap.

Rudy Demotte wijst ook op de gevolgen voor de burgers van het land. "Wat moet er gebeuren als we op internationaal vlak onze verantwoordelijkheid verliezen? Het 'butterfly effect' kan de hele politieke klasse duur komen te staan", merkt hij op.

De socialistische minister-president vindt de houding van de Vlaamse liberalen "egoïstisch" nu ze zich willen profileren ten koste van het hele land. "We staan veraf van het model waar Verhofstadt en (voorzitter van de Franstalige liberalen) Reynders zij aan zij stonden. We zien een duidelijke breuk in vergelijking met vroeger. Open Vld profileert zich op een radicale manier omwille van partijbelangen", besluit hij.

MEER OVER Rudy Demotte