Ecolo verwerpt vervroegde verkiezingen

Ecolo verwerpt vervroegde verkiezingen

Ecolo verwerpt vervroegde verkiezingen

Print
Ecolo veroordeelt donderdag "krachtig" de beslissing van Open Vld om de federale regering te verlaten. Volgens de partij gaat het om een onverantwoordelijke houding die het land naar een impasse zal leiden. Vervroegde verkiezingen bieden volgens de Franstalige groenen geen oplossing voor de problemen die voorliggen. "Enkel de dialoog tussen de twee gemeenschappen kan een uitweg bieden", luidt het.

"Het wordt zelfs nog meer onaanvaardbaar als je eraan denkt dat de prioriteit nu bij de sociale, economische en ecologische problemen zou moeten liggen", stellen covoorzitters Jean-Michel Javaux en Sarah Turine in hun reactie.

De groene toplui vinden het naar eigen zeggen onbegrijpelijk dat de Vlaamse liberalen de onderhandelingstafel verlieten "op het moment dat de gesprekken in een cruciale fase terechtkwamen". Hoewel in de oppositie, hebben Groen! en Ecolo er alles aan gedaan om de dialoog op gang te houden en ons land dit gerommel te besparen, klinkt het voorts.

Met zijn houding gaf Open Vld de indruk dat het de electorale scores belangrijker vindt dan de belangen van de burgers, of die nu Waals, Brussels, Duitstalig of Vlaams zijn, besluiten de groenen in hun bericht.

.

Nu in het nieuws