Twaalfstedentocht WK 2018 begint in Genk

Print
Met een tocht langs de twaalf kandidaat-speelsteden zal het bidboek van The HollandBelgium Bid, de kandidatuur van Nederland en België voor het WK voetbal 2018 of 2022, volgende week worden uitgezwaaid voor vertrek naar het hoofdkwartier van de wereldvoetbalbond FIFA in Zürich. Ruud Gullit, President van The HollandBelgium Bid, zal het boekwerk op 14 mei persoonlijk aan FIFA-voorzitter Joseph S. Blatter aanbieden.
De verschillende hoofdstukken van het bidboek worden figuurlijk in de twaalf Belgische en Nederlandse kandidaat-speelsteden opgehaald. Het startschot van deze Twaalfstedentocht wordt op donderdag 29 april in Genk en Heerenveen gegeven. Vertegenwoordigers van alle steden bewegen zich voort op de fiets, per bus, trein of met de boot.

De Belgische en Nederlandse hoofdstukken worden op donderdag 6 mei in Antwerpen aangereikt aan de premiers Leterme en Balkenende. Zij maken er één bidboek van en bieden zo de kandidatuur van de Lage Landen alle steun op weg naar het FIFA-hoofdkwartier.
De boot met het Belgische gedeelte vertrekt op 29 april om 10u30 aan Sluis Ford, Mondeolaan in Genk.

Bart Bijnens
Meer voetbalnieuws