130 banen minder bij Monsanto

130 banen minder bij Monsanto

130 banen minder bij Monsanto

Print
Bij chemicaliënproducent Monsanto in Antwerpen is op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd, waarbij 130 jobs op de tocht staan.

Monsanto verwijst voor de inkrimping naar een beslissing van het Amerikaanse Solutia, voor wie het op de Antwerpse site een productie-eenheid uitbaat van primaire vulcanisatieversnellers. Die worden ingezet in de rubberindustrie.

Solutia heeft beslist de productie van de vulcanisatieversnellers stop te zetten omdat het een verlieslatende activiteit is. Dat heeft gevolgen voor de productie-eenheid in Antwerpen, die eigendom is van Solutia maar door Monsanto wordt uitgebaat.

In totaal stelt Monsanto in Antwerpen 890 mensen tewerk in de productie van verschillende chemicaliën. De intentie tot herstructurering bij het bedrijf treft een 130-tal jobs in Antwerpen, onder wie zowel arbeiders, bedienden als kaderleden.

Fabrieksdirecteur Walter Dechateau voegt daar in een persbericht nog aan toe dat de informatie- en consultatieprocedure in het kader van de wet-Renault donderdag is opgestart.