"Diep verdriet en woede"

Diep verdriet en woede

"Diep verdriet en woede"

Print
"Vanuit Madrid, waar ik vanmorgen aangekomen ben om een Europese ministerraad van de ministers van Volksgezondheid bij te wonen, werd ik op de hoogte gebracht van de val van de federale regering", laat Staatssecretaris voor Sociale Zaken Jean-Marc Delizée (PS) weten. "Diep verdriet en woede. De houding van de Vlaamse liberalen is onbegrijpelijk."

"Ze wordt enkel ingegeven door puur electorale belangen. Terwijl we beter sereen waren gebleven en de dialoog tussen de gemeenschappen hadden voortgezet!"

"Hier in Madrid is iedereen met verstomming geslagen. Onze Europese collega’s en observatoren snappen er niks van. Ik word constant aangeklampt met vragen."

"We komen nog maar eens over als het land van het surrealisme! Twee jaar na mijn aanstelling als staatssecretaris in de federale regering, komt deze crisis op de vooravond van een thematische ministerraad over het beleid voor personen met een handicap en van een brede raadpleging over het systeem van de uitkeringen voor personen met een handicap."

"België heeft nood aan stabiliteit en aan een federale regering die echt kan regeren om een antwoord te bieden aan de echte sociale en economische noden van dit moment", besluit Delizée.

.

Nu in het nieuws