3,5 meter brede stoepen in de Blijde Inkomststraat

Print
Borgerhout - De heraanleg van de Blijde Inkomststraat is vorige week begonnen. Het deel van de Turnhoutsebaan tot aan het kruispunst met de Langstraat wordt in een eerste fase aangepakt.
Tot eind mei is dat stuk van de straat niet toegankelijk. Rioleringen worden vernieuwd, huizen worden aangesloten op het rioleringsnet en er komen nieuwe leidingen in het voetpad. De handelszaken zijn tijdens de werken nog wel te bereiken via de ?s Herentstraat tot aan de Langstraat. Parkeren kan je er niet.
Verkeersdrempel
Het tweede deel, tussen de Langstraat en de ?s Herentstraat is van dinsdag 1 juni tot vrijdag 9 juli aan de beurt. Het asfalteren gebeurt na het bouwverlof, tussen maandag 2 en donderdag 12 augustus. De rijweg wordt versmald en er komt verkeer in één richting vanaf de Turnhoutsebaan. Aan beide zijden komen er parkeerplaatsen. Er komt ook een laad- en loszone tussen de nummers 17 en 25 en een verkeersdrempel ter hoogte van de Langstraat en aan de Turnhoutsebaan. Die ingrepen moeten hardrijders afremmen, doorgaand verkeer ontmoedigen en de verkeersopstoppingen door laden en lossen vermijden. De nieuwe straat krijgt ook brede stoepen van 3,5 meter, bomen en veilige oversteekplaatsen.

Geraldine Dewart

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio