LETTERLIJK: Ontwerpverklaring van Leterme

LETTERLIJK: Ontwerpverklaring van Leterme

LETTERLIJK: Ontwerpverklaring van Leterme

Print
Lees de ontwerpverklaring die premier Yves Leterme gisterenavond heeft opgesteld en die hij vanmiddag in de Kamer wilde voorlezen.

Op 24 november 2009, heeft de koning Minister van Staat Jean-Luc Dehaene belast met het maken van een voorstel ten gronde inzake institutionele problemen en in het bijzonder BHV.

Op 25 november 2009 heb ik in de regeerverklaring, namens de regering gezegd, dat het de wil is van de regering in de lente van 2010 een akkoord te sluiten.

De Koninklijk Opdrachthouder heeft zichzelf een timing tot doel gesteld met betrekking tot het finaliseren van zijn opdracht

Hij heeft mij eergisterenavond zijn voorstellen bezorgd.

Conform zijn opdracht, vormen deze wetsvoorstellen ‘een geheel dat een evenwichtig compromis nastreeft tussen vaak tegengestelde stellingen.’

Ik heb gisteren de partijvoorzitters gevraagd of zij bereid zijn om de onderhandelingen aan te vatten.

De partijvoorzitters zijn akkoord gegaan met betrekking tot de thema’s van de onderhandelingen, op basis van meer bepaald het voorbereidend werk van de Koninklijk Opdrachthouder. Zij zullen daarbij de discretie respecteren.

De partijvoorzitters van CDH, CD&V, Ecolo, Groen!, MR, PS en Open VLD wensen Minister van Staat Jean-Luc Dehaene te danken voor het volbrengen van zijn opdracht. Zij hebben mij hun engagement bevestigd om de volgende uren en dagen intens verder te onderhandelen teneinde een akkoord te bereiken.

.

Nu in het nieuws