Antwerpen ontvangt controversiële Russische superster

Antwerpen ontvangt controversiële Russische superster

Antwerpen ontvangt controversiële Russische superster

Print
Antwerpen - De controversiële Russische megaster en mode-ambassadeur Philipp Kirkorov brengt vrijdag een bezoek aan het stadhuis van Antwerpen.'s Avonds treedt hij voor de eerste keer op in de Koningin Elisabethzaal.

Vrijdag 23 april verwelkomt schepen Ludo Van Campenhout (Open Vld) Kirkorov in het stadhuis van Antwerpen. De artiest werd door de Russische media uitgeroepen tot 'koning van de Russische popmuziek'.

World Music Awards

Verschillende jaren na elkaar wist de zanger de World Music Award voor best verkochte artiest van de Russische Federatie binnen te rijven. Van president Poetin en Medvedev kreeg hij verscheidene eretekens voor zijn inzet.

Zijn vedettestatus is zo groot dat zelfs de Russische ambassadeur van de NAVO het bezoek aan Antwerpen op zijn agenda plaatste.

Modeambassadeur

Kirkorov is één van de Antwerpse mode-ambassadeurs in Rusland. Onder andere zijn voorkeur voor de ontwerpen van Ann Demeulemeester en Dirk Bikkembergs steekt hij niet onder stoelen of banken. Wat de twee Belgische modeontwerpers natuurlijk bekendheid opleverde in Rusland.

Kirkorov was een aantal keer van de partij tijdens het Eurovisiesongfestivalgebeuren, als deelnemer en als componist.

Vrijdagavond zal hij voor de allereerste keer een concert geven in de Koningin Elisabethzaal. De Russische nationale televisie zal het hele gebeuren, zowel het concert als zijn bezoek aan het stadhuis, in beeld brengen.

Andreas Ilegems

Foto: GVA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio