Vakantie

Het weer voor donderdag 22 april

Print

Vanochtend heeft het zoals verwacht overal in Limburg gevroren. In Kleine Brogel vroor het tot -3.6°C, maar het kan best zijn dat het lokaal nog kouder is geworden. Ook in Haspengouw daalde de temperatuur tot -2°C tussen de fruitgaarden.

Na zonsopkomst klom de temperatuur snel tot boven nul en de temperaturen lopen vanmiddag verder op naar zo'n 13°C. Het is vaak zonnig, al kunnen er vooral over het noorden van de provincie soms meer wolken voorkomen. Er waait een zwakke wind uit het noordoosten.

Ook vrijdagochtend is het koud met op de meeste plaatsen lichte vorst zodat het gevaar voor vorstschade aan plantjes en bloesems nog steeds aanwezig is. In de loop van de dag loopt de temperatuur op tot 15°C, wat een normale waarde is voor de tijd van het jaar. Het is meestal zonnig en de wind waait zwak uit oostelijke richting.

Zaterdagochtend kan het nog een laatste keer koud worden, al zal het onder thermometerhut net niet meer gaan vriezen. Aan de grond kan het wel nog licht vriezen. Overdag wordt het warmer met temperaturen die meteen doorstoten naar 18 a 19°C. Er is daarbij veel ruimte voor de zon en er zal een zwakke zuidenwind waaien.

Vanaf zondag is het hek dan helemaal van de dam en lopen de temperaturen namiddag op tot boven 20°C. Ook het gevaar voor nachtvorst is dan geweken. Het blijft meestal zonnig, al ontstaan er namiddag ook een aantal stapelwolken. Het is momenteel niet helemaal uitgesloten dat zo'n stapelwolk zondagnamiddag lokaal kan doorgroeien tot een bui maar op de meeste plaatsen blijft het droog, ook de dagen daarna.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN