Evans gelooft nog in Tourwinst

Evans gelooft nog in Tourwinst

Evans gelooft nog in Tourwinst

Print
Cadel Evans (BMC) geeft zich niet veel tijd om te genieten van zijn zege in de Waalse Pijl. De 33-jarige wereldkampioen richt, na Luik-Bastenaken-Luik deze zondag, al zijn pijlen op de Ronde van Italië en de Tour. "Ik blijf gewoon verder proberen om als eerste Australiër de Ronde van Frankrijk te winnen."

Veel emoties liet Evans woensdag niet zien na zijn overwinning in de Waalse Pijl. "En toch heb ik een heel speciaal gevoel", zegt de wereldkampioen. "Ik wou dit seizoen mijn kampioenentrui zoveel mogelijk laten zien."

Evans had de Waalse klassiekers niet aangestipt en toch won hij er al één van. "Omdat de Ronde van Italië mijn eerste grote doel is, was mijn voorbereiding helemaal anders. Ik wist niet zo goed waar ik stond, maar de Amstel leerde me dat ik op de Muur van Hoei kon meespelen. Het nadeel is wel dat ik nu geviseerd zal worden in Luik."

Contador

Het is de BMC-renner nog niet vaak overkomen: Alberto Contador uit het wiel rijden. Toch blijft de Australiër daar nuchter onder. "Wees maar gerust, Contador zal me wel later op het jaar wel terugpakken."

Daarmee doelt Evans op de Ronde van Frankrijk waarin hij vorig jaar volledig door de mand viel. Toch gelooft de wereldkampioen nog altijd in zijn kansen. "Ik heb veel geleerd uit de fouten van vorig jaar. Ik ben ervan overtuigd dat ik terugkom op mijn hoogste niveau."

"Twee keer was ik tweede in Parijs, op nog geen minuut van de eindwinnaar. Zo veraf is dat nu ook weer niet. Deze jongen blijft dus verder proberen om de eerste Australische Tourwinnaar uit de geschiedenis te worden."

Meer sportnieuws