Afwerking op en afrit Willebroek-Noord sneller klaar

Print
Boom - De oprit Hoeikensstraat/A12 is klaar tegen 12 mei. De afrit van de A12 op die plek tegen 9 juli. Deze snellere aanpak laat het fileleed aan de Boulevardbrug (grens Boom-Willebroek) zo sneller opdrogen dan verwacht. Dit tot grote vreugde van de KMO's in Willebroek-Noord.

Dat de afrit klaar is tegen het bouwverlof is minstens een half jaar sneller dan eerst voorzien. De extra kosten hiervoor, liefst 160.000 euro komen van de privé. Oorspronkelijk moest zowel de op- en afrit aan de A12 ter hoogte van de Hoeikensstraat en Appeldonkstraat klaar zijn eind mei. Het slechte weer maar vooral de wijziging van de plannen, door een fietstunnel te voorzien onder de afrit van de A12, dreigde het project niet voor het jaareinde klaar te raken. Omdat door die werken de Boulevardbrug de enige ontsluiting is voor Willebroek-Noord, draait het verkeer er in de soep.

Michel Kerremans, bedrijfsleider van Borifa, klaagde vorige week nog in onze krant dat door deze files vele bedrijven er klanten en dus veel geld aan verliezen. "Ik kan deze kentering alleen maar toejuichen. Dan kan ik mijn klanten weer wat hoop geven dat voor het bouwverlof de miserie is opgelost", weet Michel Kerremans.

Gedeputeerde voor economie en voorzitter van POM Antwerpen Koen Helsen (Open Vld) zegt tevreden te zijn. "Alle partners werkten mee aan deze snelle oplossing. Inzonderheid de 160.000 euro extra die is opgehoest door het brownfieldproject Willebroek-Noord en privé partner Bernaerts was belangrijk. De meerkost dient om een sneller procédé van bouwen van deze fietstunnel toe te laten", besluit Helsen.

Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio