Eikelstraat bereidt kampioenenviering van Lierse SK voor

Eikelstraat bereidt kampioenenviering van Lierse SK voor

Eikelstraat bereidt kampioenenviering van Lierse SK voor

Print
Tweedeklasser Lierse SK kan zondag kampioen spelen in de EXQI League. De politie houdt een extra oogje in het zeil: ook in de Eikelstraat waar al vanaf 12u gefeest mag worden.

De lokale politie Lier zal streng optreden tegen iedereen die het eventuele kampioenenfeest in de Eikelstraat verstoort. De camerabeelden worden daarom door politieambtenaren permanent bekeken. De lokale politie Lier en de federale politie Mechelen zetten zondag zo'n vijftig manschappen in en dat is veel meer dan bij andere thuiswedstrijden van voetbalclub Lierse.

"Deze wedstrijd vormt natuurlijk een verhoogd risico", verduidelijkt korpschef Werner Cazaerck. "De grote massa die deze wedstrijd naar het stadion lokt, is hierbij een bepalende factor. Uiteraard hopen we dat er niets gebeurt en dat onze aanwezigheid louter preventief blijft."

De horeca-uitbaters van de Eikelstraat zijn blij met het cameratoezicht en het feit dat de politie kort op de bal zal spelen. "Sinds de camera's hier hangen gebeurt er trouwens veel minder wat niet door de beugel kan. De meeste mensen denken twee keer na voor ze iets doen. Als er toch iemand iets uithaalt, gaat het meestal om iemand van buiten Lier, die niet weet dat er camera's hangen", zegt Luc Minnekens van café De Lantaarn.

In stoet naar stadion

De Eikelstraat in het centrum van Lier is op zondag 25 april vanaf 11u voor het verkeer afgesloten. Met verschillende drank- en eetstandjes en een outdoor-discobar is de ambiance gegarandeerd. De supporters kunnen er van 12u tot 14u voor een warming-upparty terecht. "Daarna vertrekken we in groep naar het Herman Vanderpoortenstadion, helemaal klaar om de club van ons hart naar het verdiende kampioenschap te brullen", zegt Ronny Jacobs van café Bananas.

"Vanaf 17u is het dan hopelijk helemaal prijs en kan het feest in de Eikelstraat losbarsten. De Lierse-supporters kennende, sinds de kampioenstitel in 1997 en de bekerwinst in 1999, zal dat geen kleintje zijn. De Eikelstraat zal er klaar voor zijn", belooft de cafébaas.

CHRIS VAN ROMPAEY

Meer sportnieuws