"Schumacher heeft nog tijd nodig om zich aan te passen"

Schumacher heeft nog tijd nodig om zich aan te passen

"Schumacher heeft nog tijd nodig om zich aan te passen"

Print
De comeback van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher (Mercedes GP) is voorlopig nog geen succes te noemen. Volgens de Duitser heeft dat te maken met zijn gebrekkige kennis over de huidige banden van Bridgestone.

In China, de vierde manche van het seizoen, werd Schumacher teleurstellend tiende. Ploegmakker Nico Rosberg snelde naar de derde plaats. "Deze intermediates zijn anders dan ik gewend ben. Je moet jezelf echt afremmen om te voorkomen dat je meteen het beste ervan vraagt. En het weer in China maakte dat er niet makkelijker op. Het is een compleet nieuwe ervaring voor mij."

F1-paus Bernie Ecclestone blijft in Schumi geloven. "Hij zou nooit terugkeren als hij twijfelde of hij de klus wel kon klaren", klinkt het. "Michael is geen toerist. Hij kwam terug om te winnen en dat zal hem lukken ook."

Ecclestone voegt er aan toe dat we de Duitser nog wat meer tijd moeten geven om zich aan te passen aan de nieuwe wagen en banden. "Je moet hem niet onderschatten. Momenteel is hij nog iets van een rookie voor wie alles nieuw is."

Meer sportnieuws