Leerlingen steunen verlaten ezels met 'doggywalk'

Print
Stabroek - De leerlingen van het 7de jaar Dierenzorg van het PITO in Stabroek organiseren op zondag 2 mei een educatieve hondenwandelzoektocht. De opbrengst van deze 'doggywalk' gaat naar verlaten en verwaarloosde ezels in Corfu.

Het initiatief kadert in de mini-onderneming 'Animalia'. Van 10.00 uur tot 12.00 uur kunnen honden en hun baasje terecht aan de parking 'De Heuvels' in het Elzenbos te Stabroek voor een educatieve zoektocht. Bedoeling is dat ze daar verschillende leuke opdrachten tot een goed einde brengen. Op die manier wordt de band tussen hond en baas versterkt.

De honden worden ingedeeld in groepjes op basis van hun omgang met andere honden. De hondenkennis van de eigenaars wordt tijdens de wandeling getest met een korte quiz. Ook de leerlingen zelf zullen een handje toesteken.

Verwaarloosde ezels in Corfu

De opbrengst van de 'doggywalk' gaat naar Corfu Donkey Rescue, een organisatie die verwaarloosde ezels in Corfu helpt. In mei reizen de leerlingen zelf naar Corfu om er de handen uit de mouwen te steken. Daar zullen ze de hoeven van de ezels verzorgen.

De kostprijs voor de 'doggy walk' hbedraagt 8 euro voor hond en baasje.

Inschrijven kan via mail of per telefoon: doggywalkadventure@hotmail.com
0474 04 91 42

Andreas Ilegems

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio