Bedienden textielsector dienen stakingsaanzegging in

Bedienden textielsector dienen stakingsaanzegging in

Bedienden textielsector dienen stakingsaanzegging in

Print
De bedienden uit de textielsector hebben een stakingsaanzegging ingediend. Het is de eerste keer in de sociale geschiedenis dat zoiets gebeurt. Dat meldt de christelijke bediendenvakbond LBC-NVK.

Vorig jaar kregen de bedienden uit de textielsector (paritair comité 214) geen enkele koopkrachtverhoging en ook nu zien de werkgevers uit de sector geen ruimte om dit te doen.

"De werkgevers uit de textielsector vergeten dat er in alle andere sectoren wel afspraken kwamen over meer koopkracht. Zowel voor de arbeiders als voor de bedienden", luidt het bij de vakbond.

"Tijdens de moeilijkste dagen van de economische crisis waren de bedienden uit de textielsector de eersten om, samen met de werkgevers, naar oplossingen te zoeken."

In vergelijking met andere sectoren hebben de bedienden in de textiel opmerkelijk lage lonen en geen sectorale voordelen zoals een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. Managers worden wel goed betaald.

De bedienden plannen op 29 april een eerste actie aan het kasteel van Zwijnaarde, waar de werkgevers, verenigd in Fedustria, hun algemene vergadering houden.

.

Nu in het nieuws