Twee jaar cel voor agressor

Print
Moerbeke-Waas -
De man die een politie-inspecteur probeerde omver te rijden en daarna met hoge snelheid door Stekene racete is veroordeeld tot twee jaar effectief.

De feiten speelden zich af op 8 november 2009 in de Acacialaan. E.B. maakte er amok bij zijn schoonfamilie.

Die had zijn hond bijgehouden terwijl hij een gevangenisstraf uitzat en daar was ruzie over ontstaan. E.B. had de dag voordien al bedreigingen geuit en het gezin verwittigde de politie. Die probeerden met de combi de straat af te sperren. Toen inspecteur van politie Filip Everaert naar de wagen stapte reed E.B. aan hoge snelheid weg, de agent moest wegspringen.

Dat punt werd door meester Thierry Walbrecht aangegrepen om E.B. te laten veroordelen wegens weerspannigheid en bedreiging met een wapen (de wagen nvdr) ten aanzien van de politie-inspecteur. De correctionele rechtbank van in Gent volgde Walbrecht en omdat de beklaagde al eerder tot een jaar gevangenisstraf met probatie-uitstel werd veroordeeld kijkt hij nu tegen twee jaar effectief aan plus een geldboete.

De man wacht ook nog enkele verkeersboetes. Na de bijna aanrijding met de poltiecombi vluchtte hij weg waarbij de politie sneleheden van 140 tot 160 kilometer per uur noteerde in Stekene, De Klinge en Hulst. Daar knalde hij tegen een betonnen hekstijl, wist opnieuw te ontsnappen maar werd uiteindelijk met hulp van een Nederlandse speurhond gevat. De ma, had speed genomen en had geen rijbewijs bij zich.

DVR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio