Juwelier jaagt overvallers weg met samoeraizwaard

Juwelier jaagt overvallers weg met samoeraizwaard

Juwelier jaagt overvallers weg met samoeraizwaard

Print
In Saltaire, een stadje in het Engelse West Yorkshire, heeft een juwelier twee gewapende overvallers weggejaagd met een samoeraizwaard dat ze zelf hadden meegebracht.

Twee gewapende overvallers stormden een tijdje geleden de winkel van de 40-jarige John Bradley binnen. De zaakvoerder kon zijn rust bewaren en greep, tegen alle verwachtingen in, het samoeraizwaard van één van de daders en ging hem te lijf.

De overvaller zette het onmiddellijk op een lopen. Zijn kompaan bleef echter achter en wilde nog de glazen kasten waarin de juwelen getoond werden met een bijl kapotslaan. Toen Bradley de man met het zwaard op zijn rug sloeg, liet hij het wapen echter vallen en liep naar buiten, zonder buit.

"Echte idioten"

De juwelier, vader van twee kinderen, wilde naar eigen zeggen zijn kluis met daarin 200.000 pond aan juwelen beschermen. "Als je overvallen wordt, kan je twee dingen doen. Je kan de overvallers hun gang laten gaan en kijken hoe ze je winkel leegroven, of je kan er wat aan doen. Ik wilde aan deze dieven laten zien dat ze niet zomaar met zulke misdaden konden wegkomen".

Bradley liep tijdens het incident een snijwonde aan zijn hand op. Dat lijkt de man niet te deren. "Het kon veel erger zijn", klinkt het. "De overvallers waren gelukkig echte idioten".

Een bewakingscamera heeft de overval vastgelegd. Je kan de beelden hier bekijken.

Beeld: The Sun

.

Nu in het nieuws