Konijnenpijp blinkt als nooit tevoren

Konijnenpijp blinkt als nooit tevoren

Konijnenpijp blinkt als nooit tevoren

Print
Antwerpen - Een week geleden schreven we nog dat de Konijnenpijp nog nooit zo smerig was, deze week is ze properder dan ooit. Twee nachten lang is de tunnel schoongemaakt.

Tot vorig jaar was het Vlaamse Gewest zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de Waaslandtunnel. Maar toen ging de waswagen stuk. Voortaan zou een externe firma de klus moeten klaren.

Maar zo simpel is dat niet. Er moet geld voor uitgetrokken worden en Brussel moet zijn goedkeuring geven. Zo’n procedure vraagt veel tijd.

Na een zware winter was de Waaslandtunnel vuiler dan ooit. En vorige week, na een artikel in Gazet van Antwerpen, vermoedde het Vlaams Gewest nog sterk dat de tunnel vóór zondag 25 april - de dag dat de Ten Miles in Antwerpen gelopen worden - niet proper zou geraken. Met alle gezondheidsrisico’s van dien.

“Maar plots kwam de goedkeuring er dus wel”, zegt Gilbert Gils van Wegen en Verkeer Antwerpen. “Maandag- en dinsdagnacht is de tunnel weer helemaal schoongemaakt, telkens in een uur of drie tijd. Er werd daarvoor één rijstrook afgezet.”

De tegeltjes blinken dus weer, zoals het hoort. Voor de lopers zondag alvast een veel leuker en gezonder zicht.

SyMa

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio