Derde klasse onvermijdelijk voor Beveren

Derde klasse onvermijdelijk voor Beveren

Derde klasse onvermijdelijk voor Beveren

Print
Beveren krijgt voor 99,99% zeker geen licentie. De Wase club slaagde er gisteren niet in een garantie van 180.000 euro door te sturen naar de bond en wordt vanavond allicht veroordeeld tot degradatie naar derde.

Ten laatste om 14.00u gisterenmiddag moesten de bedreigde tweedeklassers hun betalingsbewijzen en/of andere documenten aan de bond bezorgd hebben.

In het geval van Beveren ging het om de betaling van 180.000 euro aan lonen, RSZ, belastingen, bedrijfsvoorheffing van 2010.

Licht op rood

De Wase club, die al enkele jaren zwaar moet saneren door schulden uit het verleden, vond het geld niet en kon voor de deadline dus geen attesten doorsturen. Voorzitter Dirk Verelst belde wel naar de bond met de vraag van 24 uur uitstel, maar kreeg daarop geen antwoord.

Het kan dus haast niet anders dan dat de Licentiecommissie, die vanavond bij elkaar komt, het licht op rood zet voor Beveren, dat daardoor naar derde klasse degradeert.

Intrekken of niet?

Voorzitter Verelst probeert nog uitstel van betaling te verkrijgen van de Licentiecommissie, maar veel hoop koestert hij niet. Voorlopig trok Beveren zijn licentieaanvraag echter nog niet in. Clubs die een licentie aanvragen, maar niet krijgen, moeten in derde klasse beginnen met een puntenhandicap van min drie, terwijl clubs die géén licentie aanvragen, geen puntenstraf krijgen.

MEER VOETBALNIEUWS