20.000 Schotenaren krijgen aangifte met fout adres

20.000 Schotenaren krijgen aangifte met fout adres

20.000 Schotenaren krijgen aangifte met fout adres

Print
Schoten - Het belastingkantoor aan de Vordensteinstraat in Schoten is verhuisd naar Maria-ter- Heide. Toch staat op 21.000 aangifteformulieren het oude adres.

Na meer dan twintig jaar verhuisden de controledienst en het ontvangkantoor vorige zomer naar de voormalige Lt. Coppenskazerne in Maria-ter-Heide. Maar blijkbaar werd dit niet zo goed gecommuniceerd want Schoten weet van niks.

Tot overmaat van ramp werd vorige week begonnen met het versturen van 21.000 belastingaangifteformulieren met… het oude adres! “Ik heb het nieuwe adres nochtans met een aangetekende brief aan Brussel doorgegeven”, stelt Johan Daneels, eerst aanwezend inspecteur ad interim. “Blijkbaar is er iets misgegaan.”

> Hoe kan deze fout worden rechtgezet?

Johan Daneels: “Op de aangifte staat ook het juiste adres: het scanningcentrum in Ledeberg. Maar veel mensen deponeren hun aangifte liever in de brievenbus van het plaatselijke kantoor, wat niet meer mag. Daarom zal ik de brievenbus toeplakken en er een brief ophangen die de mensen naar Brasschaat doorverwijst. Ook zal ik de lokale media contacteren en het plaatselijke filiaal van De Post om in de Vordensteinstraat niet langer ingevulde aangiftes te bezorgen.”

> Is het niet mogelijk om de mensen met een fout aangifteformulier per brief te verwittigen?

Johan Daneels: “Ja, goed idee. Ik zal het aan de directie in Brussel voorstellen. Maar dat zal veel tijd vergen omdat we de adressenlijsten bij de drukkerij moeten opvragen.”

Vooral oudere Schotenaren zullen verward geraken door het foute adres. “Niet alleen vinden zij het gemakkelijker en veiliger om hun aangifte persoonlijk in de brievenbus te steken, zij hebben vaak hulp nodig bij het invullen. Daarom verwijs ik die mensen nu door naar onze zitdagen in Brasschaat. En voor wie moeilijk te been is, organiseren we in dienstencentrum ’t Dorp speciale zitdagen in juni.”

Wouter Peeters

’t Dorp, J. Van Craenstraat 1, Schoten, 06-680.07.77, zitdagen op 4, 9, 10, 16 en 17/6, 9-12u en 13.30-15.30u

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio