Onkelinx wil dat Open Vld politieke moed toont

Onkelinx wil dat Open Vld politieke moed toont

Onkelinx wil dat Open Vld politieke moed toont

Print
De Vlaamse liberalen moeten politieke moed tonen en de onderhandelingen over de splitsing van de omstreden kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde gewoon doorzetten al is er geen akkoord bereikt voor de afgesproken deadline. Dat heeft vicepremier Laurette Onkelinx (PS) donderdagochtend gezegd op radiozender La Première.

De Waalse politica vreest dat de beslissing van Open Vld om de regering te verlaten voor een ernstige, diepe crisis zal zorgen, misschien zelfs voor een regimecrisis.

"Ik lanceer een oproep voor verantwoordelijkheid, want we kunnen ons in deze ernstige economische crisis geen crisis permitteren", klonk het.

Onkelinx benadrukt dat alle onderhandelaars zich momenteel discreet en constructief opstellen. "Men verlaat het schip niet wanneer het op het punt staat de haven binnen te varen. Dat zou totaal belachelijk zijn."

Van een eventuele meerderheid zonder Open Vld wil Onkelinx niet weten omdat de Vlamingen dan niet voldoende vertegenwoordigd zouden zijn.

CD&V-voorzitter Marianne Thyssen is het eens met Onkelinx en vindt dat de Open Vld het overleg nog enkele dagen moet gunnen.

Nu in het nieuws