Opnieuw speurder van onderzoek Bende van Nijvel gehaald

Opnieuw speurder van onderzoek Bende van Nijvel gehaald

Opnieuw speurder van onderzoek Bende van Nijvel gehaald

Print
Er is opnieuw een speurder van de Cel Brabant-Wallon gehaald. Die doen al 25 jaar lang onderzoek naar de golf van dodelijke overvallen die de Bende van Nijvel in de jaren tachtig pleegde.

Naar verluidt is het weghalen van de speurder een administratieve maatregel. De man, die al 15 jaar deel uitmaakte van de Cel, zou intussen zijn overgeplaatst naar de politie van Dinant. Enkele bronnen menen echter dat het vertrouwen in de onderzoeksgroep zoek is.

Lionel Ruth

In februari werd Lionel Ruth (foto), één van de topspeurders van de Cel Brabant-Wallon, geschorst. De man wordt verdacht van oplichting en schriftvervalsing. Het parket benadrukte wel dat de beschuldigingen betrekking hebben op het privéleven van Ruth.

Opsporingsbericht

Ruth en de andere speurder die van het onderzoek werd gehaald, zijn nog niet vervangen. Op dit moment zijn er nog 6 mensen lid van de Cel Brabant-Wallon. Volgens de overblijvende leden is de Cel echter niet ten dode opgeschreven en zijn ze nog steeds op zoek naar getuigen.

Binnenkort zou er zelfs een nieuw opsporingsbericht over de tweede golf van overvallen van de Bende op de Belgische televisie worden uitgezonden.

In totaal kwamen bij de gewelddadige overvallen van de Bende van Nijvel 28 personen om het leven.

MEEST RECENT