Het weer voor donderdag 22 april

Het weer voor donderdag 22 april

Vakantie

Het weer voor donderdag 22 april

Print

Vanochtend vriest het overal in Limburg. In de Kempen lokaal tot -4°C, elders gemiddeld rond -2°C. Na zonsopkomst zal de temperatuur al snel tot boven het vriespunt klimmen. Voormiddag is zeer zonnig met wat hoge wolkensluiers, namiddag komen er wat meer wolken voor maar de zon zal ook dan nog vaak te zien zijn.

De temperaturen lopen verder op naar zo'n 13°C en er waait een zwakke wind uit het noordoosten.

Ook vrijdagochtend is het koud met op de meeste plaatsen lichte vorst zodat het gevaar voor vorstschade aan plantjes en bloesems nog steeds aanwezig is. In de loop van de dag loopt de temperatuur op tot 15°C, wat een normale waarde is voor de tijd van het jaar. Het is meestal zonnig en de wind waait zwak uit oostelijke richting.

Zaterdagochtend kan het nog een laatste keer koud worden, al zal het onder thermometerhut net niet meer gaan vriezen. Aan de grond kan het wel nog licht vriezen. Overdag wordt het warmer met temperaturen die meteen doorstoten naar 18 a 19°C. Er is daarbij veel ruimte voor de zon en er zal een zwakke zuidenwind waaien.

Vanaf zondag is het hek dan helemaal van de dam en lopen de temperaturen namiddag op tot boven 20°C. Ook het gevaar voor nachtvorst is dan geweken. Het blijft meestal zonnig, al ontstaan er namiddag ook een aantal stapelwolken. Het is momenteel niet helemaal uitgesloten dat zo'n stapelwolk zondagnamiddag lokaal kan doorgroeien tot een bui maar op de meeste plaatsen blijft het droog, ook de dagen daarna.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN