Open Vld: "Vertrouwensbreuk"

Open Vld: Vertrouwensbreuk

Open Vld: "Vertrouwensbreuk"

Print
Open Vld spreekt in de nacht van woensdag op donderdag over een vertrouwensbreuk, nu gebleken is dat een onderhandelde oplossing voor BHV niet mogelijk is. De partij komt tot die conclusie nadat de vier andere meerderheidspartijen en premier Yves Leterme het eens raakten over een verklaring die de eerste minister donderdagnamiddag in de Kamer zou moeten voorlezen, en over het voorzetten van de gesprekken na de plenaire zitting van het parlement.

De onderhandelaars gingen rond middernacht uit elkaar zonder onderhandeld akkoord. De vier meerderheidspartijen CD&V, PS, MR en cdH en de groenen raakten het wel eens over een verklaring die de premier in de Kamer zou moeten voorlezen.

Partijbestuur

Bij de Vlaamse liberalen is echter te horen dat de inhoud van de verklaring totaal onvoldoende is en niet tegemoet komt aan de afspraken die eind vorig jaar werden gemaakt over een oplossing voor BHV tegen Pasen. De partij spreekt over niet minder dan een vertrouwensbreuk.

Het partijbestuur beraadt zich donderdagvoormiddag over de situatie. Het uur van de vergadering ligt nog niet vast. Het ziet er nu wel naar uit dat de Vlaamse liberalen de stekker uit de regering trekken.

Nu in het nieuws