Kleine stad viert jarige Gommaar Timmermans

Kleine stad viert jarige Gommaar Timmermans

Kleine stad viert jarige Gommaar Timmermans

Print
Lier - Schrijver-tekenaar Gommaar Timmermans wordt tachtig jaar. De vzw 'De kleine stad' wil hem in de bloemetjes zetten.

De kleine stad is een cultuursociëteit die in 1994 werd opgericht en genoemd werd naar een boek van letterkundige Antoon Thiry (1888-1954). Gedurende drie jaar organiseerde de vereniging allerlei activiteiten. Daar kwam in de herfst van 1996 een einde aan na de deelname aan de herdenkingsviering van het huwelijk van Filips de Schone en Johanna van Castilië.

"Maar de geest van De kleine stad is nooit echt teloorgegaan", zegt voorzitter Peter De Bruyn. "Veertien jaar bleef ergens een klein vuurtje smeulen. Dat heb ik samen met enkele vrienden opnieuw aangewakkerd. Onze eerste activiteit is de feestelijke viering van de tachtigste verjaardag van Gommaar Timmermans, zoon van Felix Timmermans. Gommaar is een ietwat vergeten kunstenaar in onze stad, hoewel hij een groot oeuvre tekeningen en teksten heeft gemaakt. We houden de viering bescheiden, want Gommaar staat niet graag in de belangstelling."

"Vervolgens richten we de 'Orde van de Fluwelen Ridder' op als hommage aan en ter promotie van het unieke humoristisch-artistiek grafisch en letterkundig werk van Gommaar. De naam van de orde verwijst naar een stripfiguur van Gommaar Timmermans. Gommaar maken we dan grootmeester voor het leven van deze orde", besluit Peter De Bruyn.

Lid worden: 03-480.03.28, peterdebruyn@gmail.com

CHRIS VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio