Scheiden zonder lijden

Scheiden zonder lijden

Mama

Scheiden zonder lijden

Print
Een scheiding is nooit leuk, maar je kan er wel voor zorgen dat je nadien nog met elkaar kan opschieten. Wij zetten enkele stappen op een rijtje om je door die vreselijke tijd te leiden.

Het belangrijkste punt bij een gezonde scheiding is ruzie maken. Niet voortdurend, maar één keer. Vertel dan alles wat je dwars zit, en laat je ex hetzelfde doen. Dit wordt door therapeuten ook wel omschreven als de omgekeerde liefde. Je wordt opnieuw geconfronteerd met alle negatieve punten van je ex, waardoor je sneller en beter afstand kan nemen.

Deze afstand is belangrijk om onafhankelijk te worden. De meeste koppels hebben vooral moeilijkheden met emotionele onafhankelijkheid. Ze blijven te veel denken aan hun ex als een liefdespartner, waardoor ze de situatie maar niet kunnen loslaten. Omgaan op vriendschappelijke manier wordt dan erg moeilijk. Je vrienden kunnen je helpen bij het terugvinden van je eigen leven. Zij zorgen ervoor dat je niet vereenzaamt en geven je een gevoel van eigenwaarde. Wanneer je zelf ook inziet dat de relatiebreuk mede jouw schuld was, ben je klaar om opnieuw toenadering te zoeken en vrienden te worden met je ex.

NIET TE MISSEN