Anderlecht speelt kampioen tegen een mak Club Brugge

Anderlecht speelt kampioen tegen een mak Club Brugge

Anderlecht speelt kampioen tegen een mak Club Brugge

Print
Anderlecht is kampioen. De paarswitten wonnen al bij al gemakkelijk de topper op Club Brugge. Uitblinker Jelle Van Damme bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de 0-1 rond de 30ste minuut. Brugge bleef totaal onmondig. Enkele minuten voor tijd bediende Biglia Suarez en stond het 0-2. Sonck redde nog de eer. Eindstand 1-2.

Bekijk de foto's van de kampioenenviering in dit album.

Jelle Van Damme opende de score na een halfuur spelen. Hij recupereerde de bal op eigen helft, bediende Boussoufa en die speelde Suarez aan. Club-verdediger Klukowski liet zich te gemakkelijk uitschakelen en Suarez bediende de mee opgerukte Van Damme aan de tweede paal die maar binnen te trappen had.

De eerste helft was voor het overige slordig, rommelig en gekruid met akkefietjes. Ondermeer een geel karton wegens protest voor Blondel, die overtreding op overtreding stapelde. Geel was ook meer dan verdiend voor Kouemaha die Proto domweg onderuit wilde lopen.

Van Damme andermaal

Vroeg in de tweede helft werkte Van Damme zich weer in de schijnwerpers met een kopbal op de lat op een vrije trap van Boussoufa. Die had zich daarvoor leep laten vallen.

Op de 65ste minuut kon Van Damme de wedstrijd beslissen. Biglia zag Van Damme volledig vrij staan, maar de perfecte cross van de Argentijn werd door Van Damme vakkundig om zeep geholpen, hij mistte zijn schot volledig.

Sonck en Akpala

Adrie Koster wilde de bakens nog verzetten, hij verving zijn spitsen Vargas en Kouemaha door Sonck en Akpala. De eerstvolgende grote kans was evenwel voor Lukaku maar zijn kopbal ging buiten het kader. Brugge acteerde in de tweede helft matig. Er was bij blauwzwart, dat zonder de geschorste Odjidja aan de wedstrijd moest beginnen, niemand die de lijnen uitzette.

Gele Dirar

Anderlecht kon de wedstrijd gemakkelijk controleren. Brugge creëerde nauwelijks een kans. Tot de eigen grote frustratie. Dirar ging aan Deschacht hangen bij een tegenaanval en kreeg, ook terecht, geel.

Een kwartier voor tijd begon de meegereisde Anderlecht-aanhang al te feesten. Dat barstte pas echt los na de 0-2 van Suarez. In de blessuretijd kon Sonck de eer nog redden.

Meer voetbalnieuws