Straten in Sint-Gillis vannacht weer schoongeveegd

In Sint-Gillis zijn de straten gisteravond door verschillende politieploegen weer schoongeveegd. In de namiddag maar vooral in de avond waren ze het toneel van gewelddadige rellen door groepjes jongeren.

wverhaert

Er werden wagens in brand gestoken en omgekanteld. Ruiten sneuvelden en het Betlehemplein werd overgoten met olie. Er werd zelfs met molotovcocktails gegooid. De oproerkraaiers kwamen op straat om hun ongenoegen te uiten over de dood van een gangster uit Sint-Gillis eerder maandag.

Helikopter ingezet

De politie pakte een dertigtal mensen op. Onruststokers werden aangehouden maar er vonden ook gerechtelijke aanhoudingen plaats.

De agenten ter plaatse kregen steun van naburige politiezones en de federale politie. Er is ook een helikopter ingezet die permanent over de buurt vloog.

Commissariaat belaagd

Eerder op de dag was het ook al onrustig in Sint-Gillis. Rond het middaguur moest een patrouillewagen van de politie het ontgelden. Nadien bekogelde een groepje van een 30-tal jongeren het politiecommissariaat.

Zware jongens

Op de Brusselse ring in Woutersbrakel werd maandagmorgen een Audi klemgereden met twee bekende zware criminelen erin. Een gangster werd doodgeschoten toen hij op de politie wilde inrijden, een ander raakte bij zijn ontsnapping zwaar gewond. Een van de twee criminelen zou van Sint-Gillis zijn.