Laatste huisje van plezier verdwijnt

Godelieve Danssaert sluit eind juni na dertig jaar de deuren van ’t Laerhof. Daarmee verdwijnt het laatste huisje van plezier uit Sint-Dimpna.

jrosquin

Na het Lindenhof, Can Can, Jagersrust, La Palma, Watermolen, Lido,… verdwijnt nu ook ’t Laerhof als laatste. Het werd verkocht en in het najaar bouwt de nieuwe eigenaar er zeven appartementen. Eigenares Godelieve Danssaert blikt tevreden terug op dertig plezante jaren.

“Ik heb mijn vaste klanten mee oud zien worden”, zegt Godelieve. “Ze waren dertig jaar geleden twintigers en zijn trouw blijven komen. Op vrijdagavond kwam er het meeste volk. De klanten kwamen vanuit heel de Kempen, niet alleen uit Geel. De zaken draaiden behoorlijk goed, ik had zeker vijftig vaste klanten. Als eigenaar zorgde ik voor de gezellige sfeer en het hartelijke onthaal. Ik waakte ook over mijn meisjes. Ze mochten bijvoorbeeld niet te veel drinken.”

Internet als boosdoener

Godelieve becijferde dat het beter was om te stoppen. “Ik vond steeds moeilijker ‘nieuwe meisjes’. De meisjes willen tegenwoordig een job van negen tot vijf en geen nachtwerk. Ook meedrinken met de klanten werd moeilijker omwille van de alcoholcontroles. Volgens mij heeft het internet veel van onze collega’s de das omgedaan. Ook personeel inschrijven, is een heel dure zaak zodat verdienen steeds moeilijker werd. Sinds het begin van de crisis heb ik de zaken pas echt achteruit zien gaan. Daarom heb ik besloten om mijn zaak te verkopen.”

Godelieve gaat nog niet met pensioen. “Ik ben 57 en nog veel te jong om te stoppen”, zegt ze. “Ik zal dus werk moeten zoeken. Een dagjob in een taverne zie ik wel zitten. Ik kan als geen ander zorgen voor een gezellige babbel en goede sfeer. Een man ga ik niet zoeken, die heb ik niet nodig. Ik heb geleerd dat de mannen niet echt te vertrouwen zijn.”

Marc Leysen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio