Fiscus vermoedt fraude door advocatenkantoor Geert Bourgeois

De fiscus vermoedt dat er fraude gepleegd is door het advocatenkantoor dat door Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) en zijn echtgenote is opgericht. Er zouden namelijk belastingen ontdoken zijn via de zogeheten 'derdenrekening'. Het echtpaar Bourgeois ontkent de feiten.

jlenaerts

Bourgeois en zijn echtgenote weigeren de fiscus de geviseerde derdenrekening te laten onderzoeken. Het controlecentrum 'Brussel 4', dat de aangiftes van alle parlementsleden controleert, heeft het echtpaar Bourgeois voor de rechtbank van Brugge gedaagd. De rechter heeft de fiscus gelijk gegeven en toestemming gegeven om de rekening in te kijken. Er is echter al beroep aangetekend bij het Gentse hof van beroep. Dat zal de zaak dit jaar nog behandelen.

Minister Bourgeois bevestigt in De Tijd dat hij in de clinch ligt met de fiscus maar ontkent dat er geknoeid is met de derdenrekening. Hij wil die echter niet laten inkijken wegens het beroepsgeheim. "Het controlecentrum in Brussel begrijpt blijkbaar niet wat nu juist de essentie is van een derdenrekening. Het is ongehoord dat de fiscus inzage zou krijgen in de klantenfiches van een advocaat", aldus Bourgeois.

MEER OVER Geert Bourgeois

Nu in het nieuws