22 mensen bevrijd uit attractie Plopsa Coo

Print
22 bezoekers van het pretpark Plopsa Coo in Stavelot, in de provincie Luik, zaten vrijdagnamiddag urenlang vast in de nieuwe attractie Mega Mindy Flyer. Ze bevonden zich op een hoogte van 30 meter en werden geëvacueerd door de brandweer. Er vielen geen gewonden.

Rond 14.30 trad er een technisch probleem op. De technische dienst van het park probeerde de attractie aanvankelijk manueel te deblokkeren, maar verwittigde de hulpdiensten toen dat niet onmiddellijk lukte.

De brandweer diende de inzittenden een voor een te evacueren. Rond 17.15 uur stonden de onfortuinlijke bezoekers allemaal veilig terug op de begane grond. Plopsa bevestigt dat er nooit sprake is geweest van gevaar.

"De ouders en kinderen op de attractie waren erg rustig", aldus een van de slachtoffers in een gesprek met de Waalse radiozender Bel RTL. "Bovendien konden we genieten van een prachtig landschap."

De Mega Mindy Flyer werd minder dan een week geleden in gebruik genomen. Het is een kettingmolen van het type 'StarFlyer' van 68 meter hoog, van de Australische attractiebouwer FunTime.

Beeld: Saintelet (Dibatch) via twitpic

.

Nu in het nieuws