Topsalarissen gaan kwart omhoog

De toplui van de grootste beursgenoteerde ondernemingen in ons land zagen hun verloning vorig jaar met 23,4 procent stijgen. In 2008 moesten ze gemiddeld nog 16 procent afstaan. De absolute grootverdiener is Carlos Brito, topman van AB InBev. Hij verdiende in 2009 zeven keer meer dan het jaar daarvoor.

drombouts

2,27 miljoen

Uit een analyse van De Tijd en La Libre Belgique blijkt dat de topman van een bedrijf uit de Bel20-beursindex vorig jaar gemiddeld 2,27 miljoen euro verdiende. Dat was vooral te danken aan de variabele bonus. Die lag immers hoger dan het vaste loon.

De absolute grootverdiener is Carlos Brito, topman van AB InBev. Hij streek in 2009 7,22 miljoen euro op, of maar liefst zeven keer meer dan een jaar eerder, te danken aan een hoge bonus van 6,14 miljoen.

Didier Bellens van Belgacom verdiende dan weer 16 procent minder. Al is hij nog altijd goed voor 2,4 miljoen euro. Bij de vernieuwing van zijn contract werd bepaald dat hij het met wat minder moest doen. Belgacom is nog deels in handen van de overheid.

De Bel20-bedrijven zijn verplicht om de lonen van hun toplui te publiceren in het jaarverslag.

Vastgoed

Jobs in de regio