"Abu Imran heeft wel degelijk gerechtelijk verleden"

Abu Imran heeft wel degelijk gerechtelijk verleden

"Abu Imran heeft wel degelijk gerechtelijk verleden"

Print
Antwerpen - Fouad 'Abu Imran' Belkacem, de islamitische extremist achter Sharia4belgium, heeft verscheidene strafbare feiten op zijn kerfstok. Hij werd veroordeeld voor inbraak en weerspannigheid in 2002, 2004 en 2007. Dat meldt ATV.

Nadat vrijdag 150 organisaties en moskeeën hun afkeer van Sharia4Belgium hadden laten horen, kreeg Antwerps sp.a-gemeenteraadslid Youssef Slassi een seintje uit de Marokkaanse gemeenschap. “Abu Imran zou bekend zijn bij politie en parket. Dat heb ik ook gezegd in het programma van Jurgen Verstrepen en Margriet Hermans op Gunk-TV.”

“Dat ze ons nu marginaliseren en criminaliseren, hadden we voorspeld", zegt Abu Imran. "De eerste stap was om ons juridisch aan te vallen. De tweede stap is de criminalisering, zoals nu bezig is. Wij zijn daarop voorbereid. Het stoort ons niet. Het gaat hen niet lukken om onze aandacht af te leiden van ons doel. We krijgen steun van over heel de wereld. De islamitische revolutie is al volop bezig.”

Vorige week werd een lezing van Barnard, met de titel 'Leve God, weg met Allah', verstoord door fanatieke moslims. De website Sharia4Belgium had daartoe opgeroepen. Uiteindelijk bleef het bij roepen en werd er geen geweld gebruikt. De politie moest een twintigtal demonstranten het gebouw uit leiden. De website van Sharia4Belgium werd offline gehaald. Er kwam inmiddels een andere website in de plaats: Shariah4Belgium, met een extra h.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio