De kwartfinale die een finale had kunnen zijn: Arsenal - Barcelona

De kwartfinale die een finale had kunnen zijn: Arsenal - Barcelona

De kwartfinale die een finale had kunnen zijn: Arsenal - Barcelona

Print
In de Champions League staat er vanavond een kwartfinale op het programma die eigenlijk een finale had kunnen zijn. Titelverdediger FC Barcelona kijkt in het Emirates stadion de Engelse topclub Arsenal in de ogen.

Dat het een topper zal worden, staat niet ter discussie. Zowel Arsenal als Barcelona houden ervan om aanvallend te spelen en dat leverde al meer dan eens spectaculair voetbal op. Beide ploegen spelen ook hetzelfde, aantrekkelijke voetbal met het enige verschil dat Barça er prijzen mee wint en Arsenal steeds met lege handen thuiskomt. "Als je aantrekkelijk voetbal wil spelen, moet je ook wel prijzen pakken. Anders gaan mensen zeggen dat je beter een andere manier van voetbal speelt. Het draait dus allemaal om het winnen, maar ik hou van de manier waarop Arsenal speelt", zegt Ibrahimovic, spits van Barcelona.

Respect

Beide ploegen tonen ook enorm veel respect voor elkaar, maar zijn niet van plan dat respect de wedstrijd te laten beïnvloeden. "We spelen tegen een geweldige ploeg maar we moeten gewoon ons best doen", zegt Arsenaltrainer Arsène Wenger. "We hebben respect voor hen maar dat neemt niet weg dat we ervoor moeten gaan en dapper moeten zijn."

Aanvallend

Ook de coach van de Catalanen Pep Guardialo zegt dat zijn team aanvallend zal spelen. "Omdat we als laatste thuis spelen is het enorm belangrijk dat we hier een uitgoal meepikken", zegt Guardiola. "We zijn in ieder geval enorm gemotiveerd en vinden het een privilege om hier in de kwartfinales te mogen staan."

Henry

Nog iets om naar uit te kijken is de terugkeer van Thierry Henry richting Londen. De Fransman speelde acht jaar bij de Gunners en werd onlangs nog uitgeroepen tot de beste speler ooit van Arsenal. Henry zelf hoopte vooraf dat Barcelona Arsenal niet zou treffen, maar nu het zover is belooft hij er wel te staan. "Ik heb acht jaar bij Arsenal gespeeld. Je kunt het vergelijken met Xavi die Barcelona verlaat en er op een dag terugkeert. Ik heb geen idee hoe de fans zullen reageren", zegt de Fransman.

Fàbregas

Ook voor Cesc Fàbregas zal het vreemd voetballen worden, als de Spanjaard tenminste fit raakt voor de aftrap vanavond. Hij kampt met problemen aan de rechterknie en het zal pas op de training vanavond zijn dat Wenger beslist of Fabregas meespeelt of niet. Als hij meespeelt zal de Catalaan het niet alleen moeten opnemen tegen zijn collega's van het Spaanse elftal, hij zal dan ook spelen tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep en waar hij misschien volgend jaar weer op het veld zal staan. FC Barcelona toont immers al enige tijd interesse in de kapitein van Arsenal.

Gekwetst

Wie vanavond zeker niet op het veld staat is Andrés Iniesta. De kleine middenvelder van Barça blesseerde zich in de competitiewedstrijd van zaterdag aan het dijbeen en is daardoor tien dagen niet beschikbaar. Maar Guardiola kan wel terug rekenen op Éric Abidal die na een lange revalidatie eindelijk weer mee kan spelen. Aan de overzijde staat ook Gallas weer tussen de lijnen.

Intimideren

Beide teams ontmoetten elkaar nog maar twee keer in de Champions League. In de finale van 2006 wist Barcelona te winnen van Arsenal met 1-2. De Gunners hopen dit keer wel te winnen. Onze landgenoot Thomas Vermaelen heeft in ieder geval geen schrik van Lionel Messi, man in vorm bij Barcelona. "Ik heb Messi zien spelen", zegt Vermaelen. "Hij is goed, maar ik ben er niet door geïntimideerd."

Hoe dit vanavond zal aflopen, kan u live volgen op 2BE vanaf 20u45.

MEER VOETBALNIEUWS