Veerstraat drie maanden langer eenrichtingsstraat

Print
Dendermonde - In de Veerstraat in Dendermonde geldt sinds een halfjaar een proefopstelling waarbij er eenrichtingsverkeer geldt richting Noordlaan. Buurtbewoners kregen te horen dat die nog drie maanden wordt verlengd.

”Bij de herinrichting van de Noordlaan met een busbaan opteerden we ervoor om eenrichtingsverkeer in te voeren in de Kasteelstraat en de Veerstraat”, duidt schepen van Mobiliteit Bart Van Malderen (sp.a). ”Het verkeer dat uit de Kasteelstraat kwam, zorgde voor files op de Noordlaan omdat chauffeurs die naar Grembergen moeten het doorgaande verkeer blokkeerden. We zaten op de drie kruispunten van deze straten met veel ongevallen. Door de verkeersstroom zoals nu te organiseren is dat alleszins teruggedrongen en ook het fileprobleem op de Noordlaan is afgenomen.”

”Wij zitten nu wel met file in onze straat”, reageren de bewoners van de Veerstraat. ”Geluid en gassen zitten gevangen tussen onze hoge huizen als de auto’s er zo lang rijtje schuiven. Wat met de brandweer? Die gebruiken deze weg om de Noordlaan op te rijden. We zagen ze al een paar keer in de file staan met loeiende sirenes.” De buren vragen om alternatieve ontsluitingen. Omdat de Vlasmarktbrug nu open is, zal deze de straat misschien ontlasten. Daarom wordt het proefproject verlengd. De buren vragen om extra ontsluitingsmogelijkheden.

RaMo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio