9-jarig meisje overleden bij dodehoekongeval

Print
Een 9-jarig meisje is woensdagmorgen om het leven gekomen bij een dodehoekongeval met een vrachtwagen. Volgens de verkeersdeskundige had de bestuurder het meisje moeten kunnen zien.

Het ongeval gebeurde in het centrum van het Oost-Vlaamse Wachtebeke. Het meisje was iets voor 8 uur naar school aan het fietsen. Een zware vrachtwagen die richting Zelzate reed greep haar op een kruispunt.

Wijde bocht

Het kind kwam op de grond terecht, maar haar fiets werd nog een hondertal meters meegesleurd. Het meisje overleed ter plaatse.

Eerst leek het om een typisch dodehoekongeval te gaan, maar een verkeersdeskundige van het Gentse parket kwam tot een andere conclusie.

"De chauffeur was wellicht meer gefocust op de voorkant van zijn vrachtwagen, omdat hij een wijde bocht moest nemen om een straat in te rijden", aldus het Gentse parket. "Hij had het meisje moeten kunnen zien."

Volgens de deskundige heeft het meisje nog geprobeerd om uit te wijken. Tevergeefs. De 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wetteren werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

MEEST RECENT