Bestaande huisvestingsmaatschappijen smelten samen tot Den Ark

Print
Turnhout - De Turnhoutse Maatschappij voor Huisvesting en de Kleine Landeigendom gaan sinds zaterdag samen door het leven als De Ark.

Onder luid applaus werd zaterdag de nieuwe identiteit en de nieuwe locatie van de Turnhoutse Maatschappij voor Huisvesting en de Kleine Landeigendom voorgesteld. Voortaan moeten we de huisvestingsmaatschappij De Ark noemen. Die staat zowel in voor sociale huur- als voor koopwoningen. “Het is een krachtige naam”, vertelt voorzitter John Brandt. “En hij staat voor een nieuwe kans aan mensen in een moeilijke situatie.”

Volledige integratie

De Ark werkt vanuit de vierde verdieping van het gebouw Pieter Corbeels op de Campus Blairon in Turnhout. Geert Schoofs en Peter Vanommeslaeghe, het managementteam van De Ark, zijn blij dat de diensten gecentraliseerd werden. “Dankzij de volledige integratie kunnen mensen uit onze doelgroep op één adres terecht voor een betaalbare oplossing voor hun specifieke woonnood, of het nu een koop- of huurwoning is, een bouwgrond, of een lening is”, klinkt het.

De huisvestingsmaatschappijen waren voor deze naamsverandering al gefusioneerd. En die fusie heeft haar start alvast niet gemist. Een record aantal projecten is in ontwikkeling. En in februari 2010 werden bijvoorbeeld bouwvergunningsaanvragen ingediend, goed voor 75 woongelegenheden in Turnhout, Beerse, Vosselaar, Kasterlee en Rijkevorsel.

mami

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio