Anderlecht op kruissnelheid richting titel: 6-0

Anderlecht op kruissnelheid richting titel: 6-0

Anderlecht op kruissnelheid richting titel: 6-0

Print
Een bijzonder sterk Anderlecht heeft Zulte Waregem zondagavond een ware blamage bezorgd. De bezoekers konden enkel lijdzaam toekijken hoe paars-wit de 6-0 op het scorebord zette.

Doelpunten kwamen van Boussoufa (7'), Suarez (50'), Van Damme (55'), De Sutter (77'), Gillet (82'), Boussoufa (84').

Kansloos

De thuisploeg begon zonder Legear aan de match, maar was meteen oppermachtig. Na een paar minuten kon Boussoufa een vrije trap omzetten in een eerste doelpunt. Hij mikte in de hoek en liet Bossut kansloos achter.

Na een kwartiertje keerde de rust terug en kwam Zulte Waregem even in de wedstrijd. Echte kansen kreeg Zulte niet en Boussoufa haalde opnieuw uit. Zijn vrije trap ging net over.

Ook na de rust kon Zulte Waregem enkel ondergaan. Paars-wit maakte er 2-0 van met een penalty en nog voor het uur kon Van Damme de 3-0 maken: wedstrijd beslist.

Acht punten

Zulte Waregem had het moeilijk zonder de geblesseerde Franck Berrier en bleef zeer matig spelen. De Sutter, Gillet en Bossoufa maakten de vernedering compleet en scoorden het vierde, vijfde én zesde doelpunt.

Het is meteen de ruimste overwinning van het seizoen voor Anderlecht. Paars-wit heeft nu acht punten voorsprong op Club Brugge.

Meer voetbalnieuws