Tom Van Bauwel vervangen door Steven De Lelie bij BAFF

Print

Tom Van Bauwel vervangen door Steven De Lelie bij BAFF

Acteur Tom Van Bauwel is ontslagen als artistiek leider van BAFF, het vroegere Raamtheater in Antwerpen. Steven De Lelie en Tim Luyten, de oprichters van het bedreigde Theater aan de Stroom, gaan het roer overnemen.

Ook Van Bauwels zakelijke assistente Nancy Paulussen mocht haar koffers pakken. Waarschijnlijk zullen er nog heel wat ontslagen vallen bij het theatergezelschap BAFF.

Schulden

Het BAFF zag zijn bezoekers de laatste jaren dalen en de schuldenberg werd alsmaar groter. De raad van bestuur van de vzw Raamtheater heeft nu beslist om Van Bauwel en Paulussen aan de deur te zetten en De Lelie en Luyten binnen te halen als 'crisismanagers'.

Sinds april 2008 was Tom Van Bauwel de artistieke leider van het Raamtheater. Het was op zijn initiatief dat de naam veranderde in BAFF. Hij trok ook heel wat nieuwe acteurs aan en sloeg een nieuwe weg in.

Steven De Lelie was tot voor kort algemeen leider bij Theater aan de Stroom. Hij geeft die job nu op, maar blijft wel aan als acteur. De twee theatergezelschappen zouden meer gaan samenwerken in de toekomst, al gaat het daarbij niet om een fusie volgens De Lelie.

.

Nu in het nieuws