André Léonard stapt mee in betoging tegen abortus

Print

André Léonard stapt mee in betoging tegen abortus

In Brussel zijn bijna 2.000 studenten uit verschillende landen meegestapt in een 'Mars voor het leven', een betoging tegen abortus. Eén van de opmerkelijkste deelnemers was aartsbisschop André Léonard.

"Het blijft een taboe dat veel vrouwen lijden onder abortus. Uit solidariteit willen we opkomen voor de rechten van het ongeboren kind en de vrouw", zegt initiatiefnemer Michel De Keukelaere.

Andere oplossingen

De wet die ervoor zorgde dat abortus legaal werd, bestaat twintig jaar. De organisatoren wilden met de betoging aankaarten dat abortus ook risico's inhoudt. "Er zijn ook alternatieven zoals adoptie", zegt studente Liesbeth Ronsmans.

Aartsbisschop Léonard was één van de opvallendste deelnemers. De betogers kwamen volgens Léonard op voor het leven "zonder de vrouwen te veroordelen die abortus meegemaakt hebben". "Wij willen duidelijk maken dat er een andere oplossing bestaat", aldus Léonard.

Tegelijkertijd werd ook een tegenbetoging georganiseerd door het Anti-Fascistisch Front (AFF). Daaraan namen slechts enkele tientallen mensen deel. "We zijn hier vandaag gekomen omdat we de abortuswet willen behouden. Anders draai je de klok twintig jaar terug."

.

Nu in het nieuws