Het weer voor maandag 29 maart

Het weer voor maandag 29 maart

Vakantie

Het weer voor maandag 29 maart

Print

Maandagochtend verlaat de regenzone van vannacht onze provincie via het oosten. Het wordt daarna licht wisselvallig met kans op enkele buien maar meestal zal het in Limburg wel droog zijn. Een matige zuidwestenwind voert zachte lucht naar Limburg waardoor de maxima kunnen oplopen tot ongeveer 15°C.

In de late avond en nacht naar dinsdag passeren enkele intense buien.

Ook dinsdag is het licht wisselvallig maar zacht. Voormiddag blijft het nog meestal droog maar namiddag zal er toch wel af en toe wat regen of een bui vallen. De temperatuur loopt op van een zachte 10°C in de ochtend naar zo'n 13 of 14°C in de namiddag. Er zal een zwakke tot matige zuidwestenwind waaien.

Woensdag wordt het een stuk frisser met minima rond 3°C en maxima tot 8°C. Er is opnieuw kans op wat regen of enkele buien maar het zal vooral de wind zijn die een hoofdrol opeist. Er komt dan namelijk een vrij krachtige zuidwestenwind te staan.

Tegen donderdagochtend zakt de temperatuur tot net boven het vriespunt. Het blijft overwegend droog met kans op een aantal buien. Deze buien kunnen hagel aan boord hebben en soms gepaard gaan met een donderslag. De wind zal matig uit het zuidwesten waaien. Het blijft iets te fris voor de tijd van het jaar met maxima in de buurt van 8°C.

Vrijdag begint de dag opnieuw fris met minima rond +2°C. Overdag boekt de temperatuur wel wat winst met maxima tot 10°C. Een enkele bui valt niet uit te sluiten maar het zal overwegend droog blijven bij een afwisseling van zon en wolken.

Zaterdag neemt de kans op regen weer toe. De minima komen iets hoger te liggen rond +5°C maar de maxima blijven beperkt tot 10 of 11°C.

Voor Paasdag ziet het er momenteel overwegend droog uit, met vooral namiddag kans op enkele buien. Aan het temperatuurverloop verandert er nauwelijks iets.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN