Eisel klopt Vanmarcke en Gilbert in Gent-Wevelgem

Print

Eisel klopt Vanmarcke en Gilbert in Gent-Wevelgem

Bernhard Eisel (Team Columbia) heeft Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. De Oostenrijker klopte een sterke Sep Vanmarcke (Topsport Vlaanderen) en Philippe Gilbert (Omega-Pharma-Lotto) in een spurt met zes.

Steurs, Madrazo, Pronk en Van den Haute tekenden voor de vlucht van de dag na 18 kilometer. Het peloton maakte geen gebruik van de wind en bleef compact tot aan de heuvelzone. Boonen en Cancellara lieten zich bij de eerste grote versnelling uitzakken.

Na de eerste beklimming van de Kemmelberg brak de koers open. Liquigas trok een waaier waardoor het omvangrijke peloton uit elkaar brokkelde. Een kopgroep van twintig man ontstond met daarin Bennati, Farrar, Breschel, Vansummeren, Eisel, Hincapie en Traksel.

Hergroepering

De eerste achtervolgende groep met onder meer Gilbert, Freire, Roelandts en Willems kon pas twintig kilometer verder aansluiten na de Catsberg.

Op veertig kilometer van de meet reden tien renners Iglinsky, Oss, Breschel, Hincapie, Freire, de jonge Sep Vanmarcke, Kuschynski, Eisel, Gilbert en Roelandts.

De laatste beklimming van de Kemmelberg was het moment voor Matti Breschel om zijn superbenen te tonen, maar met nog zestien kilometer te gaan reed de Deense winnaar van Dwars door Vlaanderen lek.

Freire

Kuschynski (Liquigas) liet op twaalf kilometer een gat vallen om Freire onder druk te zetten. De Spanjaard drong echter niet aan en verdween, net als Iglinsky, uit de kopgroep.

Omega Pharma-Lotto had opeens het overwicht met twee man, Gilbert en Roelandts in een kopgroep van zes.

Op drie kilometer opende Vanmarcke de debatten, maar Roelandts reed het gat dicht. Een spurt moest voor de beslissing zorgen. Hincapie ging van ver aan, maar Eisel nam snel over. De Oostenrijker hield het vol tot aan de streep met Vanmarcke in het wiel. Gilbert werd derde, Hincapie vierde.

Meer sportnieuws