Tafeltennisclub Dylan Berlaar zet historische stap naar Super

Print
Berlaar - Tafeltennisclub Dylan Berlaar heeft zich zaterdagavond verzekerd van promotie naar de hoogste reeks van het land, Super.

Na de thuiswinst tegen La Cipale Ciney met 13-3 en de nederlaag van eerste achtervolger La Villette Charleroi tegen Sokah Hoboken werd de titel mathematisch zeker. Er zijn nog twee wedstrijden af te werken dit seizoen, maar die zullen enkel als galawedstrijden gelden.

De Berlaarse ploeg stond heel het seizoen aan de leiding. Eerste man Tom Van Schil uit Kessel (Nijlen) werkte een haast perfect seizoen af met amper nederlagen. Het andere Berlaarse jeugdproduct Lauren Enghien (ook woonachtig in Kessel) bevestigde zijn talent. Alim Hirji uit Londen, Willy Dockx uit Lier en Tom Faes uit Kapellen vervolledigden het succesvolle team.

In september 2010 zal de ploeg voor het eerst in de 32-jarige clubgeschiedenis aantreden in Super, tegen de beste spelers van het land. Er zullen volgend seizoen dus heel wat nationale en internationale toppers naar het lokaal aan de Alpenroosstraat afzakken. "We willen er een onvergetelijk jaar van maken en als het even kan onze plaats in de reeks nog vele jaren behouden. Dat we met hoofdzakelijk eigen jeugdspelers tot op het hoogste niveau zijn geraakt, is uniek in de tafeltenniswereld. We zijn ons nu sportief en organisatorisch volop aan het voorbereiden op komend seizoen", aldus clubsecretaris Werner Van den Broeck.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio