Oosterweel: Peeters heeft indruk dat alle partijen willen landen

Oosterweel: Peeters heeft indruk dat alle partijen willen landen

Oosterweel: Peeters heeft indruk dat alle partijen willen landen

Print
Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft in de 'De zevende dag' en op de Antwerpse regionale televisie ATV gezegd dat de Vlaamse regering volop aan een Masterplan 2020 werkt om een oplossing te vinden voor de mobiliteitsproblemen in en rond Antwerpen. "Ik heb meer dan de indruk dat alle partijen willen landen. Ik zal alles doen om een crisis te vermijden."

Het oorspronkelijke Masterplan is al twaalf jaar oud. Peeters meent dat er sindsdien bijkomende problemen zijn ontstaan "in verband met de E313, de R11, de leefbaarheid in de stad...". Daarnaast merkt de minister de voorstellen van de Groep van Tien en de Wase burgemeesters op.

Het Masterplan 2020 zou een "ruimere" versie zijn waarin goede oplossingen staan "om er zeker van te zijn dat we over tien jaar niet merken dat we iets vergeten zijn."

Peeters bevestigt dat zijn regering rond 31 maart met haar voorstel op de proppen zal komen. Alles technisch realiseren op korte termijn zal echter niet mogelijk zijn. "Het is nu heel belangrijk dat we tonen: dit is onze visie op de mobiliteit in Antwerpen, het geactualiseerde Masterplan, en dit moet worden uitgevoerd."

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring