Burgers beoordelen voor 6 mei het parkeerbeleid

Print
Boom - In het voorstel wil de gemeente in een twintigtal straten een blauwe zone (parkeren met parkeerschijf) invoeren. Het gaat om de zone Van Leriuslaan en Velodroomstraat en om zeven straten in de zone Advokaatstraat en Molenstraat.

"Na heel wat klachten hieromtrent gaat de politie vaker en strenger optreden tegen fout- en wildparkeerders. Een enquête heeft aangetoond dat de parkeerdiscipline bij heel wat chauffeurs ver zoek is en dat het wildparkeren op trottoirs, zebrapaden en op plaatsen die gereserveerd zijn voor mindervaliden, voor heel wat mensen een bron van ergernis vormt", zegt burgemeester Patrick Marnef (Boom één).

Schepen Nicole Schreppers (Open Vld) stipt aan dat bij de invoering van het betalend parkeren in 1990 het de bedoeling was om voor een betere roulatie te zorgen en een doorstroming in het parkeren te verzekeren. "Maar een globale oplossing is er blijkbaar niet. Wel deeloplossingen die de parkeerstress en de parkeerdruk een stuk moeten verminderen."

Dagtarief Kaai

Concreet heeft de gemeente naast het invoeren van extra blauwe zones de volgende maatregelen voor ogen. De uitbreiding van het gratis ticket van tien naar twintig minuten, De invoering van sms-parkeren, zodat men alleen betaalt voor effectieve parkeertijd. Het dagtarief aan de Kaai verminderen van 4 naar 3,20 euro. Parkeerkaarten invoeren voor zorgverstrekkers als huisartsen, thuisverplegers en kinesisten. En het duidelijk aanduiden van de parkeerroute naar de diverse randparkings.

"Nog tot 6 mei heeft elke Bomenaar de kans zijn bemerkingen schriftelijk kenbaar te maken. Op de wijkraden van 27 april in Boom-Noord en van 4 mei in Boom-Centrum krijgen de buurtbewoners nog extra uitleg over alle voorstellen", besluit Nicole Schreppers. Meldingen: per fax: 03-880.18.01; per mail parkeren@boom.be: per brief, Antwerpsestraat 44, ter attentie van parkeren@Boom.

Jan BOEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio