Het weer voor zondag 28 maart

Het weer voor zondag 28 maart

Vakantie

Het weer voor zondag 28 maart

Print

Voormiddag blijft het droog boven Limburg, met zelfs een aantal mooie opklaringen. Namiddag vergroot de kans op enkele buien maar het blijft overwegend droog. Vanavond en komende nacht passeert een actievere regenzone van west naar oost.

Het wordt zo'n 12°C en de wind waait matig uit het zuidwesten.

Maandag wordt door een matige zuidwestenwind zachte lucht naar Limburg getransporteerd waardoor de maxima weer kunnen oplopen tot ongeveer 15°C. Het wordt wel een wisselvallige dag met nu en dan een bui.

Ook dinsdag blijft het wisselvallig maar zacht. Voormiddag is het nog meestal droog, maar namiddag zal er toch wel regelmatig regen of enkele buien vallen. De temperatuur loopt op van een zachte 10°C in de ochtend naar zo'n 14°C in de namiddag. Er zal een zwakke tot matige zuidwestenwind waaien.

Woensdag kan er flink wat regen vallen, vooral tijdens de voormiddag. Het wordt ook een stuk frisser met minima rond 3°C en maxima tot 7°C.

Ook in het tweede deel van de week blijft het fris met in de nacht en ochtend temperaturen rond of net boven het vriespunt. Overdag wordt het gemiddeld een graad of 8, wat toch wel enkele graden te laag is voor de tijd van het jaar. Zowel op donderdag als op vrijdag kunnen er een aantal buien vallen, soms met een winterse lading aan boord.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN