Het weer voor zondag 28 maart

Het weer voor zondag 28 maart

Vakantie

Het weer voor zondag 28 maart

Print

Voormiddag blijft het droog boven Limburg, met zelfs een aantal mooie opklaringen. Namiddag vergroot de kans op enkele buien maar het blijft overwegend droog. Vanavond en komende nacht passeert een actievere regenzone van west naar oost.

Het wordt zo'n 12°C en de wind waait matig uit het zuidwesten.

Maandag wordt er aan de voorzijde van een langzaam naderende depressiekern zachtere lucht uit het zuiden naar Limburg gepompt waardoor de maxima weer kunnen oplopen tot ongeveer 14°C. Het wordt wel een natte dag. Voormiddag kan het nog meevallen maar namiddag kan er toch gemiddeld 5 liter per vierkante meter vallen. Er zal een matige zuidwestenwind waaien.

Dinsdag trekt de depressiekern dan van west naar oost over de Noordzee voorbij. Dat levert van tijd tot tijd neerslag op en de wind zal in de loop van de dag ook gaan aanspannen. We vertoeven wel nog net in de zachte lucht met minima rond 10°C en maxima tot 12°C. Aan de achterzijde van de depressie komen we dan in de loop van de avond in beduidend koudere lucht terecht. Het koelt door toedoen van een krachtige zuidwestenwind tegen middernacht af naar een graad of 2 en er kan in het tweede deel van de nacht zelfs winterse neerslag vallen. Het gaat wellicht net niet vriezen waardoor het gevaar op de wegen relatief beperkt blijft.

Woensdag kan er flink wat regen vallen, vooral tijdens de voormiddag.

Ook in het tweede deel van de week blijft het fris met in de nacht en ochtend temperaturen rond of net boven het vriespunt. Overdag wordt het gemiddeld een graad of 8, wat toch wel enkele graden te laag is voor de tijd van het jaar. Zowel op donderdag als op vrijdag kunnen er een aantal buien vallen, soms met een winterse lading aan boord.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN