Neil Armstrong versprak zich wel degelijk op de maan

Neil Armstrong versprak zich wel degelijk op de maan

Neil Armstrong versprak zich wel degelijk op de maan

Print
Over enkele weken gaat het vluchtplan van de Apollo 11-missie onder de veilinghamer. Daarop staat naar verluidt het bewijs dat astronaut Neil Armstrong zich versprak bij zijn eerste stappen op de maan.

In juli 1969 wandelde de Amerikaan als allereerste mens op de maan. "One small step for man, one giant leap for mankind", klonk het. In menig huiskamer werden de wenkbrauwen gefronst.

De vreemde historische woorden zorgden achteraf voor heel wat verhitte discussies. Armstrong zelf wilde er zelf nooit iets over kwijt.

De toenmalige persofficier van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, John McLeaish, sprak met de astronaut toen die in quarantaine was na zijn terugkeer op de aarde. Armstrong verklapte toen dat hij eigenlijk "One small step for A man, one giant leap for mankind" wilde zeggen, oftewel "Een kleine stap voor een persoon, een grote stap voor de mensheid". Armstrong pende de zin neer op het vluchtplan.

Dat vluchtplan, tot voor enkele jaren in bezit van McLeaish, wordt nu geveild. De verwachte opbrengst bedraagt 60.000 euro.

.

Nu in het nieuws